تقسیم بندی شبکه های کامپیوتری و ویژگی های آن (بخش دوم)

در بخش اول کمی در مورد شبکه و انواع آن توضیحاتی خدمت شما ارائه کردم . شبکه های کامپیوتری را می توان بر اساس سه ویژگی متفاوت تقسیم نمود ، توپولوژی ، پروتکل و معماری شبکه . در واقع توپولوژی به معنای چگونگی پیکربندی و ایجاد اتصالات بین دستگاه‌های یک شبکه رایانه‌ای است. به هر ابزار متصل به یک شبکه رایانه‌ای گره (Node) گفته می‌شود که به‌وسیله پیوندها (Link) به همدیگر متصل می‌گردند. در توپولوژی معمولاً نوع كابل مورد استفاده را نیز تعیین میكند. توپولوژی ها انواع مختلفی دارند که در زیر چند نمونه از معروفترین نهای آن را برای شما معرفی می کنم

آموزش مرتبط: امنیت شبکه و انواع شبکه (بخش اول) 
در واقع توپولوژی به معنای چگونگی پیکربندی و ایجاد اتصالات بین دستگاه‌های یک شبکه رایانه‌ای است. به هر ابزار متصل به یک شبکه رایانه‌ای گره (Node) گفته می‌شود که به‌وسیله پیوندها (Link) به همدیگر متصل می‌گردند. در توپولوژی معمولاً نوع كابل مورد استفاده را نیز تعیین میكند. توپولوژی ها انواع مختلفی دارند که در زیر چند نمونه از معروفترین نهای آن را برای شما معرفی می کنم.
1.1.  توپولوژی BUS،در این توپولوژی از یک کابل به عنوان ستون فقرات اصلی در شبکه استفاده می‌شود و تمام کامپیوترهای موجود در شبکه  سرویس دهنده (Server)، سرویس گیرنده (Client) به آن متصل می‌گردند.و سیگنال های اطاعات در طول مسیر کابل ارسال می گردد و تمام کامپیوتر هایی که به آن متصل هستند سیگنال ها را دریافت می نمایند.در این توپولوژی رسانه انتقال بین کلیه کامپیوتر ها مشترک است.توپولوژی BUS از متداولترین توپولوژی هاست که در شبکه های محلی مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش کلیهٔ کامپیوترهای متصل به خط، اطلاعات ارسال شده را دریافت می‌کنند ولی فقط کامپیوتری که آدرس بسته اطلاعاتی ارسال شده، متعلق به او است این اطلاعات را ذخیره می‌نماید و بقیهٔ کامپیوترها از بسته صرف‌نظر می‌کنند.برای راه اندازی این آرایش خطی نیاز به کابل کواکسیال داریم و هر سیستم به کمک یک کانکتور به شبکه متصل می شود . ابتدا و انتهای شبکه با ترمیناتور بسته می شود.

2

2.1. توپولوژی RING ، این نوع شبکه ها به صورت دایره ای شکل توسط یک مدیا به هم متصل شده اند. Ring به معنای حلقه است و  مانند این است که ابتدا و انتهای bus را به هم متصل کنیم.در این نوع توپولوژی  هر کامپیوتر بصورت مستقیم به کامپیوتر بعدی در یک شبکه متصل میشود و بسته ی دیتا از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر عبور می کند تا به مقصد برسد. وقتی کامپیوتری پیام را در یافت می کند ابتدا نشانی مقصد آن را بررسی میکند اگر نشانی پیام با نشانی کامپیوتریکسان باشد کامپیوتر پیام را می پذیرد در غیر اینصورت سیگنال را از نو تولید و پیام را برای کامپیوتر بعدی ارسال می کند.این تولید مجدد سیگنال به شبکه های Ring امکان می دهد که فواصل بزرگتری را نسبت به شبکه های خطی یا bus پوشش دهند.
3.1. توپولوژی STAR ، در این توپولوژی همانطور که از نامش پیداست همه سیستم ها همچون یک ستاره به یک نقطه مرکزی متصل اند که این نقطه مرکزی می تواند یک هاب , سوویچ یا روتر باشد . (راجع به این دیوایس ها توضیح خواهیم داد)  هاب در این نقطه مرکزی مانند یک ترمینال یا یک چند راهی عمل کرده و بسته اطلاعاتی را به سایر سیستم ها ارسال می کند . مهم ترین ویژگی این شبکه این است که در صورتی که کابل در هر کدام از مسیر ها قطع شود , تنها همان کامپیوتر از کار می افتد و بقیه شبکه به کار خود ادامه خواهد داد . در این شبکه می گوییم که ما Single Point of Failure یا نقطه شکست مرکزی داریم . یعنی در صورتی کل شبکه از کار می افتد که نقطه مرکزی آن که در اینجا هاب است از بین برود .
2پروتکل شبکه ، مجموعه قوانین لازم به منظور مبادله اطلاعات بین کامپیوتر های موجود در یک شبکه را مشخص می نماید . اکثر شبکه ها از اترنت استفاده می نمایند. در برخی از شبکه ها ممکن است از پروتکل TOKEN RING شرکت IBM  استفاده گردد . پروتکل ، در حقیقت به منزله یک اعلامیه رسمی است که در آن قوانین مورد نیاز به منظور ارسال و دریافت اطلاعات ، تعریف می گردد . در صورتی که دارای دو یا چندین دستگاه باشیم و بخواهیم آنها را به یکدیگر مرتبط نمائیم ، قطعا به وجود یک پروتکل در شبکه نیاز خواهد . تا کنون صدها پروتکل با اهداف متفاوت طراحی و پیاده سازی شده است . TCP/IP یکی از متداولترین پروتکل ها در زمینه شبکه بوده که خود از مجموعه پروتکل هائی دیگر تشکیل شده است .
3معماری شبکه ، به دو گروه اصلی معماری که بیشتر استفاده می شود اشاره می نمایم : PtoP (Peer To Peer) و Client-Server . در شبکه های PtoP سرویس دهنده اختصاصی وجود ندارد یعنی یک کامپیوتر هم می تواند سرویس دهنده باشد و هم می تواند سرویس گیرنده باشد که یک workgroup  از این نوع است که به منظور اشتراک گذاری فایل ، چاپگر و دسترسی به اینترنت کامپیوتر ها به یکدیگر متصل می گردند .در شبکه های Client-Server سرویس دهنده و یا سرویس دهنده های اختصاصی وجود دارد مانند یک کنترل کننده Domain در ویندوز که تمامی سرویس گیرندگان به منظور استفاده از سرویس ها و خدمات ارائه شده ، به سرویس دهنده Log On می نمایند . در اکثر سازمان ها و موسسات و یا شرکت های بزرگ از معماری Client-Server استفاده می کنند .

3

 لطفا نظر خودتان را برای ما ارسال کنید تا نقاط قوت و ضعف مطالب مشخص شده و در جهت بهبود کیفیت محتوای سایت بتوانیم قدم موثر تری برداریم .


مطالب مرتبط

اضافه کردن متن یا یک کلمه به ابتدا و انتهای ستون ه

جلوگیری از عضویت و دعوت ناخواسته به گروه های تلگرا

انتقال صفحه Excel به PowerPoint و تغییرات بر روی آ

نظرات (0)

دارای رتبه 0 بواسطه 5 بر اساس 0 رأی
نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان -
Rate this post:
0 Characters
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما