اضافه کردن هارد یا اس اس دی به کامپیوتر

بعضی مواقع بدلیل کمبود فضای هارد دیسک نیاز به اضافه کردن یک هارد یا SSD پیدا می کنید . اضافه کردن هارد جدید زیاد کار سختی نیست ولی نیاز به آموزش دارد . در ادامه به شما آموزش میدهم که چگونه یک هارد دیسک جدید به کامپیوتر یا نوت بوک اضافه کنید .  

اولین کار قبل از خرید هارد دیسک باز کردن درب کیس و بررسی پورت های روی مادربرد می باشد . ابتدا باید مطمئن شوید هارد دیسک شما دارای چه پورتی می باشد . اگر قصد خرید SSD دارید باید چک کنید مادربرد شما رابط Sata 3 داشته باشد . نسل جدید از این قابلیت پشتیبانی کرده و حداقل 4 پورت Sata 3 دارند اما سریهای قدیمی خیر .  

دومین مورد هم پورت خود هارد دیسک می باشد . هاردهای قدیمی دارای پورت IDE بودند که در تصویر زیر کاملا مشخص است . هارد اول از بالا هارد سری جدید با رابط ساتا و هارد پایین هارد IDE می باشد که پورت انتقال دیتا توسط مادربردهای جدید پشتیبانی نمی شود . 

 از هارد قدیمی کامپیوتر و نوت بوک استفاده کنیم 1

سایز هارد دیسک 
هارد درایو به طور معمول در دو سایز 2.5 "و 3.5" اینچ در بازار وجود دارند . درایو های 3.5 اینچی به عنوان درایوهای کامپیوتر های رومیزی شناخته می شوند . هارد درایو 2.5 اینچی هم به طور متدوال برای لپ تاپ طراحی شده اند اما مانعی برای استفاده بر روی کامپیوتر وجود ندارد و می توانید روی کامپیوتر خانگی هم در کنار هارد 3.5 اینچ یک هارد درایو 2.5 اینچ هم وصل کنید  

 کردن هارد یا اس اس دی به کامپیوتر 1

استاندارد M.2 هم شامل دو سایز بالا نمی شود و این نوع هارد درایو یا بهتر است بگویم حافظه شبیه رم کامپیوتر می باشد . نمونه آن در تصویر زیر مشخص است . 

 کردن هارد یا اس اس دی به کامپیوتر 2

یکی از پورت‌های جدید برای وسایل ذخیره‌سازی، پورتی به اسم M.2 است. در مادربوردهای چیپ‌ست Z87 اینتل، معمولاً چنین پورتی وجود نداشت اما در مادربوردهای Z97 یکی از پورت‌های اصلی مادربورد، پورتی به اسم M.2 است.
تا چند سال پیش که SSDها در بازار بسیار کم‌رنگ بودند، کسی به محدودیت پورت ساتا 2 و ساتا 3 نمی‌اندیشید. SATA III یا SATA 3 پهنای باندی معادل 6 گیگابیت بر ثانیه دارد. بر 8 تقسیم کنید، به سرعت 750 مگابایت بر ثانیه می‌رسیم که فراتر از حداکثر سرعت درایوهای SSD رده اول است.

سرعت بوت ویندوز از 60 ثانیه در یک هارددیسک عادی به 20 ثانیه کاهش پیدا کرد اما باز هم سرورها و ابرکامپیوترها به سرعت بالاتر نیاز داشتند. لذا کم‌کم وضعیت تغییر کرد. درایوهایی با سرعت‌های بالاتر معرفی شدند؛ درایوهایی برای اسلات پی‌سی‌آی‌اکسپرس و درایوهایی با باس سریع‌تر مثل ساتااکسپرس.

Z-Drive کمپانی OCZ را احتمالاً می‌شناسید، البته فقط یک زد-درایو معرفی نشده است. چند مدل مختلف با سرعت‌های فراتر از 1000 مگابایت بر ثانیه رونمایی شده است که سرعت عمل سیستم در کاربردهای خاص را به شدت افزایش می‌دهند.

M.2 به صورت خلاصه یک اسلات جدید برای کارت‌های M.2 است. اسلاتی که ممکن است از باس سریع پی‌سی‌آی‌اکسپرس 4 مسیره بهره بگیرد و ممکن است از باس کند و قدیمی USB 2.0 استفاده کند. کارت‌های M.2 دارای شیارهای مختلف A، B، E و M هستند که هر یک کاربردی خاص دارد. نوع M سریع‌ترین راه حل ممکن است و اس‌اس‌دی‌های جدید با سرعت‌های فراتر از 2000 مگابایت بر ثانیه را پشتیبانی می‌کند.

ابعاد کارت‌ها هم با 4 یا 5 عدد مشخص می‌شود. عرض اسلات همیشه 22 میلی‌متر است و عرض کانکتور ممکن است از 16 تا 30 میلی‌متر تغییر کند. دو رقم اول عرض کارت است و دو یا سه رقم بعدی، ارتفاع آن است.

فعلاً کارت‌های M.2 تنوع زیادی ندارند اما با توجه به اندازه‌ی کوچک و تنوع بسیار عالی باس ارتباطی، در ساخت لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای بدون کیس آینده، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. تدریجاً تنوع کارت‌های M.2 هم بیشتر می‌شود و ممکن است به کلی جای سایر پورت‌ها و اسلات‌ها را بگیرند.

تمام هارد دیسک های جدید از یک اتصال استاندارد با عنوان SATA برای انتقال اطلاعات با سرعت بالا استفاده می کنند . 

 کردن هارد یا اس اس دی به کامپیوتر 3

این کابل فقط به عنوان رابط بین هارد و رایانه استفاده می‌شود و در واقع جایگزینی است برای کابل‌های IDE که قبلا در هارد دیسک‌ها به‌کار می‌رفت. کاهش پهنای سیم رابط و هزینه تولید آن، کاهش سیم‌های درونی از هشتاد به هفت عدد، سرعت بالاتر و کارآمدی بیشتر در انتقال داده و قابلیت تعویض سریع از مزیت‌های ساتا نسبت به تکنولوژی قدیمی مورد استفاده برای انتقال اطلاعات در هارد دیسک‌ها به شمار می‌رود. کابل‌های ساتا بسیار باریک هستند بنابراین نیاز به فضای زیادی نداشته و به راحتی جمع و قابل حمل می‌شوند. طول آن‌ها معمولا به یک متر می‌رسد. ساتا نسخه 1، 1.5 گیگابیت، نسخه 2، 3 گیگابیت و آخرین ورژن آن یعنی ساتا 3 تا 6 گیگابیت اطلاعات را در ثانیه منتقل می‌کنند که از این حیث از USB و FireWire پرسرعت‌تر است اما از لحاظ فراوانی و رابط کاربری، هرگز به پای آن دو نمی‌رسد. نوع خارجی یا بیرونی این کابل با نام eSATA نیز وجود دارد که به عنوان یک انتقال دهنده در برخی از هاردهای اکسترنال دیده می‌شود و سرعت انتقال اطلاعات آن مانند ساتا 2 برابر با 3 گیگابیت بر ثانیه می‌باشد.

 کردن هارد یا اس اس دی به کامپیوتر 4

خوب نوبت میرسد به اتصال هارد جدید به کامپیوتر یا نوت بوک . 
فرض را بر این می گیرم که هارد جدید را خریداری کرده اید . نیاز به یک پیچ گوشتی و کابل SATA دارید .  

 کردن هارد یا اس اس دی به کامپیوتر 5

درب کیس هم که در مرحله اول باز کرده اید . قسمت پایین یا بالای هارد دیسک قبلی در صورتیکه جای خالی وجود دارد به آرامی هارد را قرار داده و پیچ دو طرف را محکم ببندید . قسمت روی هارد دیسک که برچسب دارد باید به سمت بالای کیس باشد .  

سپس کابل دیتا و برقی که از منبع تغذیه آمده است را همانند تصویر با توجه به زائده درون پورت متصل کنید .  

 کردن هارد یا اس اس دی به کامپیوتر 6

 

اگر می خواهید SSD بر روی کامپیوتر وصل کنید حتما کیس شما باید از SSD پشتیبانی کند در غیر اینصورت باید از براکت SSD کمک بگیرید .  

 کردن هارد یا اس اس دی به کامپیوتر 7

 

طرف دوم کابل Sata را باید بر روی برد متصل کنید .  

 کردن هارد یا اس اس دی به کامپیوتر 8

نمونه کابل برق ساتا در تصویر زیر مشخص شده است 

 کردن هارد یا اس اس دی به کامپیوتر 9

 

اتصال هارد به نوت بوک 

برای اتصال هارد به نوت بوک حتما قبلش در یوتیوب جستجو کنید هارد دیسک مدل نوت بوک شما دقیقا کجا قرار داره . چون برای باز کردن قاب پشت نوت بوک به این اطلاعات نیاز دارید . 

 کردن هارد یا اس اس دی به کامپیوتر 10

در تصویر زیر پایین سمت چپ هارد دیسک نوت بوک قرار دارد 

 کردن هارد یا اس اس دی به کامپیوتر 11 

بر خلاف کامپیوتر کابل ساتا و برق برای اتصال در نوت بوک روی برد قرار داده شده و شما نیاز به اتصال کابل ندارید ابتدا باید پیچ های نگه دارنده را باز کرده سپس به آرامی قسمت زیر یا پایینی هارد دیسک که برد قرار نداره را کمی به طرف بالا آورده و به عقب بکشید . منظورم قسمتی هست که هارد به هیچ جا وصل نیست . 

 کردن هارد یا اس اس دی به کامپیوتر 12

اگر می خواهید به جای هارد نوت بوک اس اس دی بزارید قبلش باید وارد سایت سازنده بشید و از بخش پشتیبانی مطمئن بشید نوت بوک از پورت SSD پشتیبانی می کنه یا خیر .  

امیدوارم این آموزش مفید بوده باشد . در صورت تمایل نظر خودتون را پایین مطلب در قالب تیکت برای ما ارسال کنید . 

مطالب مرتبط

آموزش جدا کردن کلمه یا متن بعد از کارکتر خاص در اک

غیر فعال کردن نوتیفیکیشن / Notifications سایت ها د

آموزش گرد کردن (رند کردن) اعداد در اکسل

نظرات (0)

دارای رتبه 0 بواسطه 5 بر اساس 0 رأی
نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان -
Rate this post:
0 Characters
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما