امروزه با رشد روز افزون استفاده از دستگاه های وایرلس در محیطهای کاری و حتی منازل نیاز به دستگاه های انتشار امواج وایرلس داریم که بتواند از عهده پشتیبانی دستگا هایی که از وایرلس استفاده می کنند مانند گوشی های هوشمند ، تبلت ، لپ تاب و غیره را بر آید شرکت های تولید کننده دستگاه های شبکه در تلاش برای برطرف کردن نیاز کاربرها و پیشی گرفتن از رقبا هستند و با استفاده از استانداردها و فناوری های جدید می کوشند تا نظر کاربرها را به خودشان جلب کنند. یکی از آخرین فناوری هایی که در این زمینه ابداع شده است تکنولوژی AC در این زمینه است ، استاندارد جدید 802.11ac یک قدم رو به جلو برای غلبه بر محدودیتها و دسترسی به سرعت بیشتر است. این استاندارد در اواخر سال 2013 مهر تائید آن از طرف سازمان های تعیین کننده استانداردهای Wi-Fi زده شد و پیشبینی می شود تا اواخر سال 2015 همه گیر شود . حال ما در این مقاله می خواهیم تفاوت این استاندارد با استانداردهای قبلی را بررسی کنیم . و در مقالات بعدی محصولاتی را که با این نوع استاندارد کار می کنند را معرفی می کنیم .
آموزش مرتبط : روشهای اتصال به شبکه بی سیم
برخی روترهای پیشرفته فعلی با استاندارد 802.11n توانایی استفاده از باند 2/4 و 5 گیگاهرتز را دارند. اما در استاندارد 802.11ac تنها قرار است از باند پنج گیگاهرتز استفاده شود که دارای تداخل بسیار کمتری در مقایسه با باند 2/4 گیگاهرتز است. در این استاندارد سرعت انتقال اطلاعات در یک جریان انتقال حداقل به 433 مگابیت در ثانیه میرسد که نزدیک به سه برابر سرعت 150 مگابیت در ثانیه استاندارد 802.11n است. انجام اینکار از طریق افزایش سرعت در هر لینک انتقال اطلاعات به حداقل پانصد مگابیت در ثانیه، افزایش پهنای باند فرکانس رادیویی به حداکثر 160 مگاهرتز، افزایش تعداد جریانهای ارتباطی MIMO به حداکثر هشت عدد، حالت چند کاربری MIMO و موارد دیگر صورت گرفتهاست. همچنین در استاندارد 802.11ac از الگوی انتقالی جدیدی به نام 256 QAM استفاده شده که میتواند در هر لحظه حجم اطلاعات بیشتری را روی سیگنال رادیویی ارسال کند.ویژگیهای ذکرشده در کنار استفاده از چند آنتن در اکسس پوینت های مجهز به این استاندارد و دستگاههای گیرنده باعث شده، بتوان سناریوهای مختلفی را اجرا کرد. برای مثال، اگر یک اکسس پوینت مجهز به چهار آنتن داشتهباشید و دستگاه گیرنده شما نیز از دو آنتن بهره ببرد، سرعت انتقال اطلاعات میتواند به 1/73 گیگابیت در ثانیه برسد. جدول زیر، برخی از این سناریوها را نشان دادهاست.
فركانس انتقال:استاندارد انتقال داده بر روي بستر Wi-Fi ، در دو باند فركانسي 2.4GHz و 5GHz مي باشد . و در حال حاضر از آنجا كه باند فركانسي 5GHz جديد تر از 2.4GHz است،دستگاه هاي كمتري بر روي اين باند فعاليت دارند لذا ترافيك كمتري وجود دارد ، از اين رو بستر مناسب تري است .
پهناي باند : انتقال اطلاعات بيسيم بر روي بازه هاي مشخص از بستر هوا صورت مي گيرد ، حال هرچقدر اين بستر پهناي بيشتري داشته باشد ترافيك كمتر و سرعت انتقال بالا تر مي رود . در واقع پهناي باند ارتباط مستقيم با سرعت انتقال داده ها دارد .
مدولاسيون :به طور كاملا خلاصه مي توان گفت براي تبديل اطلاعات ديجيتال و انتقال اين اطلاعات بر روي سيگنال هاي آنالوگ از تكنيك هاي مختلفي استفاده مي شود تا با حفظ عدم تداخل داده ها بتوان آن را بر روي سيگنال هاي آنالوگ نشانه گذاري كرد . حال هرچقدر تعداد داده ها بر روي يك دوره از سيگنال ( T ) بيشتر باشد،سرعت انتقال بيشتر خواهد شد . براي نمونه به تصاوير زير دقت نماييد : تصوير زير يك دوره سيگنال را نمايش مي دهد كه نقاط مورد نظر از لحاظ فاز ، درجه و ... از يكديگر تفكيك شده اند .
MIMO :در ارتباطات راديويي MIMO يا Multiple-Input and Multiple-Output عبارت است از ، استفاده از آنتن هاي چندگانه براي تفكيك دو حالت فرستنده و گيرنده به منظور افزايش كارايي وايرلس . اين تكنولوژي اهميت بسيار بالايي دارد زيرا بدون افزايش پهناي باند فقط با استفاده از آنتن هاي فوق مي توان انتقال مفيد داده و برد امواج را افزايش داد.اين مشخصه بر روي محصولات به عنوان مثال با اختصار 1T1R نمايش داده مي شود . يك فرستنده و يك گيرنده .
نكته اي بسيار مهم از وجود كلمه AC در برخي از محصولات شركت اديمكس چه چيز را مي توان دريافت : در مورد محصولات AC ديده مي شود كه ديگر سخني از بيت ريت در توضيح مدل ها به زبان آورده نمي شود . حال چگونه يك مدل AC را با ديگر مدل ها مقايسه كنيم . جدول زير كمك شاياني در اين امر است .
لطفا نظر خودتان را برای ما ارسال کنید تا نقاط قوت و ضعف مطالب مشخص شده و در جهت بهبود کیفیت محتوای سایت بتوانیم قدم موثر تری برداریم .